Siirry sisältöön

Los Niños del Sol vuositapaaminen ja Lattarit 2018

Los Niños del Sol ry. osallistui Lattarit 2018 tapahtuman järjestämiseen Pajulahden urheiluopistossa 11.-12.8.2018. Yhdistys anoi ja sai tilaisuuden järjestämistä varten Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) järjestöjen pienavustuksen.

Pienavustuksen avulla katettiin tilaisuuden järjestämisestä aiheutuneita kustannuksia, korvattiin tilaisuudessa järjestetyn ohjelman kustannuksia sekä korvattiin lasten yöpymis- ja ruokailukustannuksia. Avustuksen ansiosta perheiden osallistumiskustannukset laskivat, mikä mahdollisti useamman perheen osallistumisen.

STEAN:n avustusta käytettiin myös järjestämällä ohjelmaa, joka antoi lapsille ja nuorille mahdollisuuden käsitellä adoptioidentiteettiin liittyviä kysymyksiä. Lapsille ja perheille annettiin tietoa kolumbialaisuudesta (kolumbialaisen Roberton haastattelu) ja heille järjestettiin musiikkityöpaja kolumbialaisen Sergio Castrillon vetämänä. Ohjelmassa oli myös Kolumbiasta adoptoidun Patrician haastattelu sekä vinkkejä kolumbialaisten (afro)hiusten hoitamiseen.

Lapset ja nuoret saivat myös osallistua ohjattuun vertaistoimintaan. Tarjolla oli erilaista liikunnallista ohjelmaa, kuten sirkusta, sisäcurlingiä, frisbeegolfia ja kuplafutista sekä saunomista ja uintia.

Tilaisuutta ennen 10.-11.8.2018 järjestettiin Los Ninos del Sol:n oma vuositapaaminen.   Tapahtuma alkoi yhteisellä päivällisellä ja jatkui illanvieton ja salsaopetuksen parissa. Seuraavana aamuna hakumatkalla juuri ollut perhe kertoi matkakuulumisia Calista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *